4til1 Planet x Arkitekter Uden Grænser - Fælles pavillonåbning

Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet og Arkitekter Uden Grænser afholder fælles pavillon-åbningsevent på Søren Kierkegaards Plads og ved BLOX.

Programstart 1:

12:00 Introduktion til indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet og til Arkitekter Uden Grænser.

12:30 Break-out session - besøgende får mulighed for at gå rundt og besøge alle 4 pavilloner samt at møde arkitekterne bag, som vil afholde en kort præsentation om sin pavillon. Præsentationerne afholdes hvert 15. minut fra klokken 12.30 til 13.30.

Programstart 2:

14:00 Introduktion til indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet og til Arkitekter Uden Grænser.

14:30 Break-out session - besøgende får mulighed for at gå rundt og besøge alle 4 pavilloner samt at møde arkitekterne bag, som vil afholde en kort præsentation om sin pavillon. Præsentationerne afholdes hvert 15. minut fra klokken 12.30 til 13.30.

Om Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet

Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet har med konkurrencen “Next Generation Architecture” udpeget tre vinderforslag, som i pavillonform fremviser klimavenligt boligbyggeri med ressourceforbrug i respekt for planetens planetære grænser. Udstillingsområdet og de tre pavilloner baserer sig på innovative byggeløsninger og fremviser koncepter og tilgange til at reducere klimaaftrykket fra nybyggede boliger med 75%. En grøn park af bl.a. upcyclede materialer binder området sammen, og danner ramme om en udstilling om klimavenlige byggematerialer og metoder gennem tiden samt baggrundsinfo om indsatsen ”Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet”.

Om Arkitekter Uden Grænser

Med udgangspunkt i et biocenter, der skal øge sundheden i slumkvarteret Kinawataka i Uganda, har Arkitekter uden Grænser designet en pavillon med et usædvanligt omdrejningspunkt – nemlig toilettet. Arkitekter Uden Grænser er en humanitær organisation, der arbejder for at skabe udvikling med arkitektur og planlægning som redskaber. Formålet er at støtte udsatte og fattige befolkningsgrupper ved at skabe arkitektfaglige udviklingsprojekter, samt arbejde med at forbedre jordrettigheder i slumkvarterer og uformelle bosættelser. Organisationen arbejder for at give alle mennesker adgang til anstændige boligforhold og levevilkår.
Sted: Søren Kirkegaards Plads

Planlæg dit besøg

Adgang

  • Der er adgang med rampe til hele pavillonområdet.
  • Vi henviser til bibliotekets toiletter –som kun kan benyttes i bibliotekets åbningstider.
  • Der er bænke, man kan hvile sig på.
  • Deltagelse i åbningsarrangementet kan kun ske fysisk (ikke online streaming e.l.).

Parkering

Vi henviser til de offentlige p-pladser ved Slotsholmsgade, Frederiksholms kanal og BLOX parkering med 350 p-pladser med nem adgang fra Vester Voldgade.

Kollektivtrafik

Buslinje 26 stopper ved Søren Kierkegaards Plads.
Fra Hovedbanegården er der ca. 15 minutter til fods til pavillonudstillingen.
Fra Gammel Strand eller Christianshavn st. er der ca. 10 minutter til fods.
Havnebussen 901, 902 stopper lige ved pladsen

Kontakt

Søren Kierkegaards Plads

Søren Kierkegaards Plads 1

1221 København K
Del med