Københavns Kommunes logo

Arki-Tek-Tur

Tag med Cph:cool på vores Arki-tek-tur og hør om Københavns byudvikling gennem udvalgte bygninger - fra BLOX og Bølgen til Børsen. Eller spring med os på cyklen og oplev Ørestads skala og strukturer, når vi fortæller om bydelens arkitektur.

København er en by fuld af paradokser – stor nok til at kalde sig en storby, men samtidig så lille, at hyggen er intakt. Alsidig, mangfoldig og homogen på samme tid.

Byens historie går næsten 1000 år tilbage i tiden, men samtidig præger moderne arkitekter som Arne Jacobsen, Henning Larsen og Lene Tranberg byens skyline og identitet. 

På vores arkitektur-byvandring gennem København ser vi nærmere på nogle af byens mest ikoniske bygningsværker, fra Den Sorte Diamant og Islands Brygges populære Havnebad til BLOX, Bølgen og Børsen nær Christiansborg.

Vi kigger på materialer, detaljer, skalaer, strukturerer – og på værkernes samspil med omgivelserne. For arkitekturen står ikke alene, og vi vil introducere til Københavns byplanlægning gennem tiden og fortælle om hvordan konger, krig og politik har sat deres præg på byrummet. Turen er derfor ikke kun for arkitekturnørder, men for alle, der ønsker at lære byen og dens skala bedre at kende.

På turen tager vi os tid til en dialog om de bygninger og byrum vi passerer og interagerer med og i. For hvad får de os til at tænke over, al den arkitektur vi har til fælles? Og hvad sker der imellem husene? 

Planlæg dit besøg

Forhåndsbooking

Turen kan udelukkende bookes som en privat event. Dato, tid, antal deltagere og mødested aftales direkte med Cph:cool. 

Tilgængelighed

  • Der kan forekomme niveauforskelle på turen. Vi går dog på ruter, hvor kørestolsbrugere kan være med. De steder vi besøger indendørs vil også være tilgængelige for kørestolsbrugere.
  • Der er handicaptoiletter undervejs eller efter turen.
  • Der er handicapparkering
  • Der er gratis adgang for ledsager. Grundet niveauforskelle anbefaler vi at have en ledsager med.
  • Der er ikke mulighed for at spise / drikke på stedet. Men umiddelbart efter turen er der flere spisesteder at vælge mellem. Det er naturligvis også tilladt at medbringe egen mad.
  • Der er stole / bænke man kan hvile sig på undervejs på turen. Vi går i et stille og roligt tempo og der er flere stop undervejs. 
  • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Cph:Cool

Vesterbrogade 4A

København V
Del med