Københavns Kommunes logo

Arkitektens guide til særlige bygningsværker i København – med forfatter Marie-Louise Høstbo

Opdag nogle af de særlige, oversete bygninger i og omkring København, som med garanti både vil overraske dig og udvide dit kendskab til arkitekturen.

I de smukkeste rammer på Københavns Museum inviterer Strandberg Publishing og forlagets forfattere alle arkitekturinteresserede københavnere til at blive endnu klogere på den by, der er omdrejningspunktet for vores dagligdag. Man kan gå på opdagelse i København på mange måder – en af dem er i litteraturen. Hør forfatterne til nogle af de senere års mest markante bøger om hovedstadens arkitektur fortælle om deres særlige blik på byens bygninger, pladser og mennesker.

Hvad skal du se, når der er sat kryds ved verdenskendte ikoner som Amalienborg, Grundtvigs Kirke og Nationalbanken? København rummer et væld af fantastiske men oversete bygningsværker. Arkitekt Marie-Louise Høstbo udvider horisonten og inspirerer til nye, nysgerrige ture til bygningsværker i og omkring hovedstaden. Det er med fokus på de overraskende detaljer i bland andet komposition, form og materialer – nogle af de forhold, der gør arkitekturen vedkommende. Detaljer og vinkler peger på nye sammenhænge på tværs af tid, stil og sted, og for arkitekturelskeren vil byen forandre og åbne sig på ny. For arkitektur skal sanses. Den skal ses og berøres. Marie-Louise Høstbo viser den internationale rejsende og den nysgerrige københavner vej til byens skjulte skatte – også når turen går udenfor hovedstaden.

Marie-Louise Høstbo er arkitekt MAA og har gennem mange år arbejdet som æstetisk og kreativ rådgiver inden for fotografi, design og arkitektur. Høstbo er forfatter til bøgerne Hemmelige steder, København (2019) og Hemmelige steder, Midtjylland (2021).

Planlæg dit besøg

Sted

Arrangementet foregår på Københavns Museum (se adresse nedenfor).

Entré

Billetten dækker også entré til museet samme dag.

Parkering

Der er få parkeringspladser nær museet. Læs mere om parkering på Københavns Kommunes hjemmeside.

Tilgængelighed

  • Der er lift / rampe / niveaufrit til indgang
  • Der er handicaptoilet i bygningen
  • Der er ikke handicapparkering
  • Der er gratis adgang for ledsager
  • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet
  • Der er stole / bænke man kan hvile sig på
  • Der er elevator / lift / niveaufri adgang inde i bygningen
  • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Strandberg Publishing

Københavns Museum

Stormgade 18, 1555 København V


Kontaktperson

Claudia Rebecca Juul

claudia@strandbergpublishing.dk

Del med