Påskeværksted: Byggeleg med mursten og muslinger

Hvordan lyder muslinger, når de bliver knust? Og kan en sten være blød? Kig forbi DAC’s Educatorium, og eksperimentér med fremtidens byggesten gennem hele påsken!

Byg et relief af muslingeskaller, leg med minimursten, eller støb din helt egen flise, du kan tage med hjem og pynte dine forårsgrene med!

Kom ind i familieværkstedet i Educatorium, hvor DACs værter hjælper jer i gang med kreative aktiviteter, der kobler sig på vores aktuelle udstilling ’Vores arkitektur’. Søg inspiration i udstillingen, og bliv klogere på materialerne, vi bruger i værkstedet.

Støb din egen flise

Har du nogensinde tænkt på, hvordan alle de fliser vi træder på hver dag bliver til? Det kan du opleve, når vi støber vores egne minifliser i beton. Hæng flisen som dekoration på væggen eller på forårsgrenene derhjemme.

Under aktiviteten vil DAC’s værter lære dig, hvordan du laver din egen fliseblanding og støber i en form, som kan transporteres sikkert med hjem til tørring. Efter tørretiden derhjemme, venter et smukt og overraskende resultat!

Er man under 7 år anbefales det, at flisen laves sammen med en voksen.

Lav dit eget muslingerelief

Smøg ærmerne op, knus skaller og skab dit helt eget muslingebillede af fremtidens byggematerialer! Oplev, hvordan materialerne forandrer sig undervejs og bliv klogere på, hvordan vi kan bruge dem i nye sammenhænge.

Byg og leg med minimursten

Leg med de samme materialer som arkitekterne, og skab fantasifulde bygninger af mursten i miniformat.

Påskeværkstedet er gratis når entréen er betalt og kræver ikke tilmelding.

Planlæg dit besøg

Tilgængelighed

 • Der er lift / rampe / niveaufrit til indgang. Personer med gangbesvær har adgang til bygningen fra Bryghuspladsen.
 • Karruseldøren kan skrues ned i hastighed efter behov ved hjælp af en synlig knap.
 • Ledelinjer fra det omkringliggende område leder hen til BLOX.
 • Der er handicaptoilet i bygningen. Handicaptoiletter er placeret ved DAC Design Shop på Niveau -2, Educatoriet på Niveau 1, Salen på Niveau 2, DAC Café på Niveau 3.
 • Børnevenlig café med pusleborde på toiletterne.
 • Der er handicapparkering. Der er to handicapparkeringspladser ved indkørslen til Bryghuspladsen ved Vester Voldgade. Der er fri parkering i tre timer med p-skive og blåt handicapskilt. Det er muligt at benytte p-kælderen til handicapbil i kabine nr. 6, der er bredere end de andre og registreringsterminalerne kan anvendes siddende i kørestol. Parkeringen her er ikke gratis, men følger de normale p-takster.
 • Der er gratis adgang for ledsager. Personer med ledsagerkort har gratis adgang.
 • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet
 • Der er stole / bænke man kan hvile sig på.
 • Der er elevator / lift / niveaufri adgang inde i bygningen. Elevatorer sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen.
 • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.).

Kontakt

Dansk Arkitektur Center

Bryghuspladsen 10

1473 København K
Del med