Københavns Kommunes logo

Philip de Lange: Københavns store bygmester – foredrag ved forfatter Vera Noldus om 1700-talsbygmesteren

Få indblik i Philip de Langes virke og bliv klogere på en af Københavns mest markante bygmestre og hans indflydelse på dansk bygningskultur.

I de smukkeste rammer på Københavns Museum inviterer Strandberg Publishing og forlagets forfattere alle arkitekturinteresserede københavnere til at blive endnu klogere på den by, der er omdrejningspunktet for vores dagligdag. Man kan gå på opdagelse i København på mange måder – en af dem er i litteraturen. Hør forfatterne til nogle af de senere års mest markante bøger om hovedstadens arkitektur fortælle om deres særlige blik på byens bygninger, pladser og mennesker.

Forfatter til bogen Philip de Lange – Københavns store bygmester (2014) Vera Noldus fortæller om den unge murermester, der indvandrede til København fra Haag i 1729. Philip de Lange vendte aldrig tilbage til sit hjemland, men blev i Danmark, hvor han hurtigt opbyggede en strålende karriere som en af tidens mest benyttede bygmestre. Det lykkedes ham at skabe gode forbindelser til Søetaten og Admiralitetet, og det er da også hans bygninger på Holmen og Christianshavn, som vi kender ham fra: Arsenalet, Hovedvagten, Mastekranen og Asiatisk Kompagnis imposante hovedkvarter. Med disse og en stribe andre bygningsværker, bragte Philip de Lange en international arkitektur til hovedstaden. De fleste af De Langes bygninger har vist sig robuste og står der endnu. De har skiftet funktion mange gange: palæ blev til posthus og senere butik, borgerhuse blev til fritidshjem og kunsthal, assistenshus til ministerium. Philip de Langes bygningsarv er levende og nærværende, og viser, at den bedste måde at bevare et hus på er at bruge det – og genbruge det. 

Vera Noldus er cand.mag. og ph.d. i kulturarvsstudier og arkitekturhistorie fra universiteterne i Amsterdam og Utrecht. Hun er censor ved arkitektskolerne og har de seneste mange år arbejdet i krydsfeltet af bygningskultur og bæredygtigt byggeri. Hun er ansat som projektchef i den filantropiske forening Realdania.

Planlæg dit besøg

Sted

Arrangementet afholdes på Københavns Museum (se adresse nedenfor).

Entré

Billetten dækker også entré til museet samme dag.

Parkering

Der er få parkeringspladser nær museet. Læs mere om parkering i København | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

Tilgængelighed

  • Der er lift / rampe / niveaufrit til indgang
  • Der er handicaptoilet i bygningen
  • Der er ikke handicapparkering
  • Der er gratis adgang for ledsager
  • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet
  • Der er stole / bænke man kan hvile sig på
  • Der er elevator / lift / niveaufri adgang inde i bygningen
  • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Københavns Museum, Strandberg Publishing

Stormgade 18

1555 København V

Kontaktperson

Claudia Rebecca Juul

claudia@strandbergpublishing.dk

Del med