Morphosis

På hjørnet af Kløvermarken skal det nye Kløverkvarteret bygges. Beyond Darkness's performance "Morphosis" undersøger, hvilke livsformer, hvilke indbyggere, har vi i tankerne, når vi "byudvikler" i et landskab i konstant bevægelse og forandring.

En koreografi om landskabets foranderlighed

På hjørnet af Kløvermarken skal det nye Kløverkvarteret bygges. Beyond Darkness's performance "Morphosis" undersøger, hvem der allerede lever her, og hvem der får plads til at leve her i fremtiden. Hvilke livsformer, hvilke indbyggere, har vi med i tankerne, når vi ”byudvikler” og bygger fremtidens levesteder? Husker vi dem, der allerede bor her? Og hvordan hænger deres liv sammen med vores?

MORPHOSIS guider vores blik og vores fornemmelser mod det, der kan virke småt, ubetydeligt og langt væk. Hvis vi er nysgerrige nok, opmærksomme nok, opdager vi måske, at det ikke kun er menneskerne, der bevæger sig og performer. Måske vi opdager, at landskabet er i bevægelse, konstant i forandring.

Beyond Darkness tager os med til et sted, der kun eksisterer på grund af os mennesker. Ellers ville det stadig have været hav og et habitat for alle vandets livsformer. Vi har fyldt det op med jord, og det bliver vi ved med. Stedet er aldrig det samme to dage i træk. Derfor er MORPHOSIS en koreografi, der forandrer sig fra dag til dag i samspil med alt det, stedet var, er og bliver – nye grænser skabt af gravemaskiner og mennesker, nye forbindelser, nye tab og tilføjelser…

Tag med ud i landskabet en tidlig morgen, mens byen og solen står op; en travl middag, når maskinerne holder vagt; eller en sen aften, mens dag bliver til nat, og horisonten fyldes af byens elektriske lys.

OM KUNSTNERNE

Beyond Darkness er en kunstnerisk fusion mellem koreograf Nanna Hanfgarn Jensen og instruktør-dramaturg Nadja Mattioli. De skaber sensoriske universer, der omslutter tilskuerne gennem koreografier og installationer for at undersøge nye menneskelige og ikke-menneskelige forbindelser.

Beyond Darkness blev født ud af kunstnernes fascination af mørke og et ønske om at undersøge, hvad der er muligt, når man skaber ud fra det usete og ukendte. De lader sig inspirere af økocentriske perspektiver og samarbejder med andre arter for at sætte fokus på social og økologisk omsorg.

Værkerne opstår altid ud fra kunstnernes nysgerrighed og håbet om at bidrage med nye perspektiver på nuet og fremtiden – altid i samspil med materialer, objekter og alt levende omkring os. www.beyonddarkness.dk

CREDITS

Koncept & performance: Beyond Darkness

Kostumer: Lærke Bang Barfod

OM METROPOLIS

Metropolis – Københavns Internationale Teater er et storbyteater, der hver sommer i København præsenterer et program af stedspecifikke forestillinger skabt af kunstnere i, for og med København. Værkerne blander scenekunst med arkitektur, billedkunst, lyd, m.m. og foregår ofte i relation til udviklingen i specifikke bydele, i 2023 på Refshaleøen. Metropolis præsenterer primært gratis forestillinger.

Metropolis er støttet af Københavns Kommune og Statens Kunstfond.

www.metropolis.dk

Planlæg dit besøg

Tilgængelighed og praktisk information

  • Husk gode vandresko til det ujævne terræn.
  • Du vil gå og stå i 1,5 time.
  • Klæd dig på efter vejret – regntøj til regnvejr og solcreme/solhat til solskin
  • Kom helst uden tasker og værdifulde ejendele. Der er intet sted at opbevare det. Men medbring gerne drikkevand.
  • Der er ingen toiletter i nærheden.
  • Den planlagte rute er ikke egnet til gangbesværede. Ønsker du som gangbesværet at opleve forestillingen, så kontakt kunstnerne på forhånd: bd.matterinmotion@gmail.com

Kontakt

Syrengang, Hjørnet af Kløvermarksvej og Syrengang

2300 København S
Del med