Open Lines

Midt mellem Refshaleøens bombastiske værftsbygninger med den ikoniske ulv på væggen går Tatiana-Mosio Bongonga fra kompagniet Basinga på en 300 meter lang line 15 meter over jorden, med en karisma, der slår gnister mellem line og jord.

Linedans i 15 meters højde

Linen er 15 meter oppe i luften og 300 meter lang. Her vil Tatiana-Mosio Bongonga danse. Uden sikkerhedsline og uden sikkerhedsnet, men med hjælp fra 60 frivillige ’cavalettier’, som står på jorden og holder linen fast. Nok er linedanseren alene i luften, men at holde hende dér er en holdindsats.

Det virker overmenneskeligt og frygtløst, men for kompagniet Basinga er linedansens kunst præcis det modsatte. Det handler om at se sin frygt og sine svagheder i øjnene og arbejde sammen med dem. Balance er summen af en evighed af ubalancer, som det gælder om at give plads til. Og vi kan kun opnå det storslåede, hvis vi giver plads til vores svagheder.

På jorden står alle de, som holder linedanseren oppe. Cavalettierne, der holder linen stram. Musikerne, hvis live-musik driver hende fremad. Holdet af teknikere, som har sat linen op og holder øje med hvert af hendes skridt. Og os andre, som holder hende fast i luften med vores blik.

Hun vandrer fra ulvens gab og mod havet – den rute, som hundredvis af skibe har taget før hende fra værft til vand. Midt mellem Refshaleøens bombastiske værftsbygninger med den ikoniske ulv på væggen er hun lillebitte. Men Tatiana-Mosio Bongonga er ikke til at overse. Kraftfuld, intens og med en karisma, der slår gnister mellem line og jord.

Varighed: 30 minutter

OM KUNSTNERNE

Tatiana-Mosio Bongonga er linedanser og den ene kunstneriske leder af Basinga. Hun har gået og danset på line, siden hun var 8 år gammel. Efter en pause fra linen, mens hun færdiggjorde sin uddannelse i psykologi, vendte hun tilbage til cirkus og den anerkendte skole CNAC i Frankrig, hvorfra hun dimitterede i 2007.

Hun har arbejdet med adskillige kompagnier og på et utal af festivaler og større events så som åbningen af Panafrica Festival i 2009, linedans over Montmartre i Paris, og i 2012 vandt hun den eftertragtede guldmedalje ved Festival Mondial du Cirque de Demain. Linedans er hendes passion og levende livsfilosofi, og hun deler gerne sine erfaringer gennem workshops. Hun har skabt kompagniet Basinga sammen med…

Jan Naets, som er teknisk leder og den anden kunstneriske leder. Han er oprindeligt uddannet specialpædagog, men blev i sin fritid grebet af cirkus som frivillig ved en stor festival i Antwerpen. Kompagniet Les Arts Sauts tog ham med sig hjem som manager. Siden da er han gået den tekniske cirkusvej med et hav af kurser og diplomer og er i dag også produktionsleder for Cirk VOST. Han er altid på jagt efter den næste udfordring. Jo større, jo bedre.

CREDITS

Linedanser: Tatiana-Mosio Bongonga

Musikere: Djeylaroz, Adrien Amey / Camille Secheppet, Makeda Monnet / Lovisa Elwerdotter / Pascale Valenta

Koreografi: Anna Rodriguez

Kostumedesign: Solène Capmas

Teknisk team: Jan Naets, Gael Honegger, Simon Pourqué, Maël Bongini, Maxime Leneyle / FX Delaby;

Produktion: Camille Foucher, Anaïs Longiéras

I samarbejde med Urban Ranger Camp.

OM METROPOLIS

Metropolis – Københavns Internationale Teater er et storbyteater, der hver sommer i København præsenterer et program af stedspecifikke forestillinger skabt af kunstnere i, for og med København. Værkerne blander scenekunst med arkitektur, billedkunst, lyd, m.m. og foregår ofte i relation til udviklingen i specifikke bydele, i 2023 på Refshaleøen. Metropolis præsenterer primært gratis forestillinger.

Metropolis er støttet af Københavns Kommune og Statens Kunstfond.

www.metropolis.dk

Planlæg dit besøg

Tilgængelighed

Da Refshaleøen er et gammelt skibsværtsområde, der er under udvikling vil tilgængeligheden desværre være begrænset flere steder. Der findes toiletter udenfor ved bygning 147 og handicaptoiletter ved street food området, Reffen.

Kontakt

Refshaleøen, Foran Ulven

Refshalevej 177

1432 København K
Del med