Bag facaden - Opdag Glyptotekets arkitektur

Glyptotekets enestående arkitektur er rig på detaljer og fortællinger. Det sammensatte og fredede bygningsværk er en collage af arkitektoniske stilarter, stemninger og sanseindtryk. I udstillingen sættes der fokus på Glyptotekets arkitektur og historie.

Glyptotekets bygninger er museets største værk; de står som et monument i hjertet af det moderne København og skaber en helt særlig ramme for kunstværkerne. Bygningerne byder på et væld af fortællinger og oplevelser både inde og ude, som kommer til udtryk gennem de forskellige rumlige forløb, proportioner, materialer, stoflige kvaliteter og lysvirkninger. Arkitekturen er afgørende for den atmosfære, man som besøgende oplever, men hvorfor ser Glyptoteket ud som det gør? Hvad gør Glyptoteket til en helt unik bygning i Danmark? Og hvad gemmer sig bag facaderne? 

København er i 2023 World Capital of Architecture og i den anledning præsenterer Glyptoteket særudstillingen, Skønhedstemplet – på opdagelse i Glyptotekets arkitektur, der fortæller historien om Glyptotekets bygninger gennem arkitekturmodeller, fotos, tegninger, film og lyd samt installationer, der viser udsnit af bygningernes konstruktioner.   

Planlæg dit besøg

Tilgængelighed

Inden dit besøg på museet er du altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller på telefon 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

  • Der er ikke lift / rampe / niveaufrit til indgang, men personalet kan hjælpe med at løfte eller støtte.
  • Der er handicaptoilet i bygningen.
  • Se kort over handicapparkering ved at klikke her
  • Der er gratis adgang for ledsager.
  • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet.
  • Der er stole / bænke man kan hvile sig på.
  • Museets nuværende faciliteter muliggør desværre ikke besøg for kørestolsbrugere til Græsk og romersk skulptur, Ægypten og Dansk og fransk skulptur.
  • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Glyptoteket

Dantes Plads 7

1556 København V
Del med