Copenhagen in Common – det vi har til fælles

DAC's store sommerudstilling handler om det, vi har tilfælles – nemlig arkitekturen. For den er rammen om vores liv. Et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Et rart sted at opholde sig. Et trygt sted at bevæge sig.

I Danmark har vi en stærk tradition for at tænke i fællesskaber og borgerinddragelse i arkitekturen.

Aktive, velformede byrum bliver udendørs dagligstuer og fungerer ofte som lim for en bydels sociale sammenhæng. Men hvordan danner arkitekturen rammen om måden, vi er sammen på? Hvordan kan den styrke fællesskabet? Og hvornår gør den det modsatte? Hvem bestemmer egentlig, hvordan arkitekturen skal se ud? Og hvordan tager man hensyn til byens svageste og udsatte, når byen vokser og indtager mere og mere plads?

Det handler om København og det handler om fællesskaber: Dem vi er en del af, dem vi selv skaber i byen, og dem vi føler, vi har mistet. De store og de små. Fra pladser og byrum, der bringer landsbyens nærhed ind i storbyen til kollegieværelser skabt af containere men med store fællesarealer og højt til loftet.

Vi zoomer ind på København, og ser nærmere på nogle af de steder, hvor fællesskabet har særlig gode betingelser. Vi spørger københavnerne, tilflytterne, pendlerne og turisterne: Hvor er København bedst? Hvor føler de sig hjemme i byen? Hvilke byrum virker modsat? Og vi hører arkitekterne bag projekterne: Hvad er lykkedes? Hvad er de særlig glade for? Og hvad kunne være bedre?

Kom med og gå på opdagelse i København og udforsk, hvad byen betyder for dig, mig og os.

Planlæg dit besøg

 • Der er lift / rampe / niveaufrit til indgang. Personer med gangbesvær har adgang til bygningen fra Bryghuspladsen.
 • Karruseldøren kan skrues ned i hastighed efter behov ved hjælp af en synlig knap
 • Ledelinjer fra det omkringliggende område leder hen til BLOX
 • Der er handicaptoilet i bygningen. Handicaptoiletter er placeret ved DAC Design Shop på Niveau -2, Educatoriet på Niveau 1, Salen på Niveau 2, DAC Café på Niveau 3.
 • Børnevenlig café med pusleborde på toiletterne
 • Der er handicapparkering. Der er to handicapparkeringspladser ved indkørslen til Bryghuspladsen ved Vester Voldgade. Der er fri parkering i tre timer med p-skive og blåt handicapskilt. Det er muligt at benytte p-kælderen til handicapbil i kabine nr. 6, der er bredere end de andre og registreringsterminalerne kan anvendes siddende i kørestol. Parkeringen her er ikke gratis, men følger de normale p-takster.
 • Der er gratis adgang for ledsager. Personer med ledsagerkort har gratis adgang.
 • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet
 • Der er stole / bænke man kan hvile sig på
 • Der er elevator / lift / niveaufri adgang inde i bygningen. Elevatorer sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen.
 • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Dansk Arkitektur Center

Bryghuspladsen 10

1473 København K
Del med