Københavns Kommunes logo

Vores Arkitektur

Skoler, hospitaler, lufthavne og andre centrale bygninger - bygninger hvor mennesker, livssituationer, funktion og design går op i en højere enhed. Den danske tegnestue Vilhelm Lauritzen Arkitekter har gennem 100 år skabt arkitektur til mennesker.

Har du nogensinde tænkt over, at så snart dine fødder rammer trægulvet i Københavns lufthavn efter en lang rejse, så føler du dig hjemme igen? Eller at den gennemtænkte indretning i VEGA påvirker din koncertoplevelse på en god måde? Hvordan naturen gør noget godt ved dig, når du er syg, og at sansende læringsmiljøer gør, at du husker bedre, fordi du husker med hele kroppen?

Arkitektur er helt afgørende for, om verden åbner sig for dig eller lukker dig ned. Tag med Vilhelm Lauritzen Arkitekter på en rejse gennem vores liv og vores arkitektur, hvor funktion, kunst og design er i højsæde. I 100 år har den stille kæmpe i dansk arkitektur dannet ramme for vores liv i Danmark og gjort vores hverdag lettere, smukkere og mere magisk med visionen om, at god arkitektur skal være anvendt kunst til alle – aldrig et privilegium for de få.

Kom med bag facaden på nogle af Danmarks mest ikoniske byggerier fra VEGA, Københavns Lufthavn, og DR Byen til helt nye projekter som Nordsjællands Hospital, Nordø og LIFE. Gå på opdagelse i store interaktive installationer og mærk hvordan det føles, når arkitekten designer med mennesket for øje. Her vil ny teknologi udfolde logikken bag arkitekturen og levende installation vil lade dig mærke medrivende koncertoplevelser og hvordan naturen heler. Du vil som gæst kunne mærke arkitekturen med alle sanser og forstå dens virkemidler.

Planlæg dit besøg

Tilgængelighed

 • Der er lift / rampe / niveaufrit til indgang. Personer med gangbesvær har adgang til bygningen fra Bryghuspladsen.
 • Karruseldøren kan skrues ned i hastighed efter behov ved hjælp af en synlig knap
 • Ledelinjer fra det omkringliggende område leder hen til BLOX
 • Der er handicaptoilet i bygningen. Handicaptoiletter er placeret ved DAC Design Shop på Niveau -2, Educatoriet på Niveau 1, Salen på Niveau 2, DAC Café på Niveau 3.
 • Børnevenlig café med pusleborde på toiletterne
 • Der er handicapparkering. Der er to handicapparkeringspladser ved indkørslen til Bryghuspladsen ved Vester Voldgade. Der er fri parkering i tre timer med p-skive og blåt handicapskilt. Det er muligt at benytte p-kælderen til handicapbil i kabine nr. 6, der er bredere end de andre og registreringsterminalerne kan anvendes siddende i kørestol. Parkeringen her er ikke gratis, men følger de normale p-takster.
 • Der er gratis adgang for ledsager. Personer med ledsagerkort har gratis adgang.
 • Der er mulighed for at spise / drikke på stedet
 • Der er stole / bænke man kan hvile sig på
 • Der er elevator / lift / niveaufri adgang inde i bygningen. Elevatorer sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen.
 • Der er ikke mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)

Kontakt

Dansk Arkitektur Center

Bryghuspladsen 10

1473 København K
Del med