Arkitektur på hovedet – DIY nytårshat
Vidste du, at traditionen med at tage en sjov hat på til nytår stammer helt tilbage fra fester i Romerriget? Vi holder traditionen i hævd og inviterer til at designe fantasifulde, arkitektoniske hatte, som helt sikkert vil vække opsigt til jeres nytårsfest.
Kom ind i DAC’s familieværksted i Educatorium, hvor DACs værter hjælper jer i gang med de kreative aktiviteter, hvor vi lader os inspirere af udstillingerne og arkitekturens forunderlige og festlige univers!
Det er gratis at deltage, når entréen er betalt. Børn skal være i følgeskab med en voksen.
Arkitektur - familieworkshop
Har du nogensinde tænkt over, hvad en lommepark er? Og hvis Vanløse skulle have nogle flere bæredygtige grønne zoner målrettet børn, cyklister, pensionister, teenagere, naturelskere osv., hvad synes du så de skulle indeholde?
Du behøver ikke at have bygget en arkitekturmodel før. Du skal blot komme og sætte form på alle dine gode arkitektoniske ideer i dagens arkitekturværksted for hele familien.
Tegneworkshops for børn i efterårsferien
Christian IV var en af de mest fantasifulde konger i Danmark. Han udvidede København og skabte sjove, smukke og helt specielle bygninger, spir og tårne til byen. Se bare Rundetaarn med de runde hjørner og Sneglegangen – Christian IV’s måske mest originale byggeri.
Til tegneworkshoppen for børn skal I selv svingeblyanten, når vi med hjælp fra arkitekt Liv Andersen tegner tårnets særlige rum.
Mød op på Ringerloftet i Rundetaarn, hvor vi starter med en kort rundvisning i tårnet med omviser Lisa Tiedt. Undervejs laver vi små tegninger, som vi senere kan bruge som inspiration.
Kulturhavn Kronborg
Man råder naturligvis over en af Danmarks største skatte, Kronborg, men nu skal slottet opleves på lige linje med en lang række andre hot spots i havneområdet.
Vi starter turen ved Helsingør station og hører om byen, Sveasøjlen og Tegners skulpturer. Vi følger Kongekajen til Kulturværftet, der er bygget udenpå de gamle værftshaller. Vi hører om de spændende gavlmalerier i havnen og Hans Pauli Olsens skulpturgruppe af værftsarbejdere. Vi passerer skulpturen »Han« og går ned i den gamle tørdok, der udgør den spektakulære kulisse til M/S Museet for Søfart.
Bones & Stones
Et møde med universets fortid
Bones & Stones fik en overvældende modtagelse i Wien ved premieren, og nu iscenesætter Claudia Bosse sin succes-forestilling som en totalinstallation både inde og ude på Refshaleøen med mammutknogler og million-år gamle sten i hovedrollen.
Seks dansere i vidt forskellige aldre vender vrangen ud på Jorden. Lag for lag graver de sig ned i tiden. Sten og knogler dukker op fra mørkets sorte hul. Kroppe bærer dem frem, holder fast, mærker, lytter. Opmærksomheden er spændt, stemningen intens.
Open Lines
Linedans i 15 meters højde
Linen er 15 meter oppe i luften og 300 meter lang. Her vil Tatiana-Mosio Bongonga danse. Uden sikkerhedsline og uden sikkerhedsnet, men med hjælp fra 60 frivillige ’cavalettier’, som står på jorden og holder linen fast. Nok er linedanseren alene i luften, men at holde hende dér er en holdindsats.
Morphosis
En koreografi om landskabets foranderlighed
På hjørnet af Kløvermarken skal det nye Kløverkvarteret bygges. Beyond Darkness's performance "Morphosis" undersøger, hvem der allerede lever her, og hvem der får plads til at leve her i fremtiden. Hvilke livsformer, hvilke indbyggere, har vi med i tankerne, når vi ”byudvikler” og bygger fremtidens levesteder? Husker vi dem, der allerede bor her? Og hvordan hænger deres liv sammen med vores?
Byvandring i Stræderne
Hver gade og stræde har sin historie, der viser nye sider af Københavns Middelalderby. Fra bordelhuse til ildebrandshuse.
Fra Københavns oprindelige kystlinje til byens populære fiskerkoner. Kom med på opdagelse i den gamle bydel.
Vi mødes ved Højbro Plads og tager turen forbi Gammel Strand igennem Læderstræde ind i gårde og passager og ned til Regnbuepladsen.
Tid: kl. 9.00-11.00
Mødested: Rytterstatuen ved Højbro Plads
Pris: Gratis (begrænset antal billetter)
Der vil være lidt forplejning undervejs.
Udstilling: Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?
Ny vandreudstilling skal inspirere til mere bæredygtigt byggeri. Det er baggrunden for, at Arkitektforeningen i anledning af Arkitekturåret 2023 lancerer den landsdækkende vandreudstilling ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?” Udstillingen viser 27 arkitekturprojekter fra hele landet, som er vidt forskellige, men har det til fælles, at de er nyskabende og gør en forskel.
International Manifesto Relay at the UIA2023CPH
"We believe this participatory form of communication that reaches across positions, perspectives and geographies is necessary for the ongoing process of collective formulations of architecture's contribution to the fulfillment of the UN SDGs. We really love the expansion of the collective approach of the Manifesto Relay, bridging across industry and research, and we are certain that it will present a powerful call for action and unison."
- Mette Ramsgaard Thomsen and Martin Tamke, the UIA Scientific Committee